VERİ GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK POLİTİKASI

   
 

YENİ FİDAN İNŞAAT NAKLİYE GIDA PETROL DOĞALGAZ İŞ

MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
GİZLİLİK ve VERİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

GİRİŞ


YENİ FİDAN İNŞAAT NAKLİYE GIDA PETROL DOĞALGAZ İŞ MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ( Bundan sonra “ŞİRKET” olarak adlandırılacaktır.) tarafından hazırlanan Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası ("Gizlilik ve Güvenlik Politikası") ile “ŞİRKET”imizce  işlenmekte olan kişisel verilerin gizliliği ve güvenliğini nasıl sağladığımıza ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir.
“ŞİRKET” olarak Bilgi Güvenliği Politikası’nın uygulanmasını kurumun hayati süreçlerinden biri olarak kabul etmekteyiz. Hizmetlerimizi kullanmanız sırasında, bilgilerinizi nasıl kullandığımızı, güvenliğinizi nasıl sağladığımızı ve gizliliğinizi nasıl koruyabileceğinizi açık bir şekilde bilmeniz bizim için önem arz etmektedir. Bu nedenle, Gizlilik Politikamızı zaman ayırıp dikkatli bir şekilde okumanızı önemle rica ederiz.


1.Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin İşlenmesi


“ŞİRKET“ olarak sahip olduğumuz (www.yenifidaninsaat.com.tr) web sitemizin ("Web Sitesi") ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktayız. Kurumlarımıza ait Çerez Kullanımı Politikası ("Politika"), Web Sitemizde yer almakta olup ziyaretçilerimize ve kullanıcılarımıza hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını açıklamaktadır.
Bu Politika, Web Sitesi'ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanmaktadır.

Reşit  Olmayanlar
18 yaşın altındaysanız Web Sitesi'ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi'ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.


2. Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?

  • ”ŞİRKET” ve ilişkili şirketleri/kuruluşları ile amaç ve faaliyetleri kapsamında olmak suretiyle, bilgilendirme yapmak, faaliyet konuları ile ilgili ürün, hizmet ve imkânlarından tarafınıza faydalanma imkânı sunmak, ve içerikleri konusunda bilgilendirme yapabilmek, genel ve özel kampanyalarından, promosyon, tanıtım, indirim vs. gibi avantajlarından tarafınızın haberdar edilmesi, yararlandırılması, kutlama ve temenni iletimi, etkinlikler ile ilgili içerikler ve gelişmelerden tarafınızın haberdar edilmesi,
  • Davet ve etkinliklerden yararlanma gibi olanaklar sağlamak ve tarafınızın kullanımına sunmak için gerekli her türlü işlemi yerine getirmek,
  • ”ŞİRKET” menfaat ve politikaları doğrultusunda ticari amaçlarla kullanmak,
  • Hizmetlerin iyileştirilmesi için kimliği ifşa edilmeden istatistiksel çalışmalarda kişisel veri ve bilgileri değerlendirilerek analiz yapabilmek,
  • Tarafınızın talep edeceği bilgi, etkinlik ve hizmetlerle ilgili tarafınıza bilgilendirme yapmak,
  • Tarafınızın web sitemizi kullanarak giriş yaptığı mecralarda yer alan kişisel verileriniz, tercihleriniz, işlemleriniz ile gezinme süreniz ve detaylarını elde edilen diğer verilerle birlikte işleyebilmek,
  • ”ŞİRKET” tarafından muhafaza edilen kişisel verilerinizin güvenliğinin teminini sağlamak ve bu amaçla verilerinizi muhafaza etmek üzere aktarmak,
  • Veri kayıplarının önlenebilmesi için kopyalama/yedekleme yapmak,
  • Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlamak amaçlarıyla ve
  • KVKK’da belirtilen diğer amaçlarla, “ŞİRKET” ve ilişkili şirketleri/kuruluşları aşağıda belirtilen diğer gerçek ve/veya tüzel kişiler tarafından işlenebilmektedir.

3. Kişisel verilerinizin aktarıldığı taraflar nerelerdir ve aktarım amacı nedir?İnternet sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde aktarılabilecektir.


4.Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi nedir?
Kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi “kişisel veri”dir. KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen sözleşmenin kurulması veya ifası, meşru menfaat, hukuki yükümlülük, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması hukuki sebepleriyle İnternet sitemizi ziyaretiniz kapsamında kişisel verileriniz Kanun’da yer alan veri işleme şartlarına uygun olarak İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla teknik iletişim dosyaları olan çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır.


5. VERİ SAHİPLERİNİN AYDINLATILMASI VE HAKLARI
Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
1-)Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
2-)Kişisel verileriniz işlenmiş ise buna ilişkin bilgi talep etme,
3-)Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
4-)Yurt içinde kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
5-)Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
6-)Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
7-)İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
8-)Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

             Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, (www.yenifidaninsaat.com.tr)uzantılı internet sitemizden ulaşabileceğiniz. İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurarak veya aynı içerikte bir başka yazılı belge ile “ŞİRKET” imize iletebilirsiniz.  Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.      

       Kişisel verilerinizin korunması ve işlenmesi esasları ile ilgili kapsamlı bilgi için (www.yenifidaninsaat.com.tr) adresindeki Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nı inceleyebilirsiniz. Tüm taleplerinizi yazılı olarak aşağıda belirtilen posta adresimize veya e-posta adresimize iletebilirsiniz.


7. Veri Güvenliği Kriterlerimiz


“ŞİRKET”, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere web sitelerimiz ve/veya diğer uygulamalarımız üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak üzere tüm gerekli teknik ve idari önlemleri almaktadır. Bu önlemler aşağıdakilerin de dâhil olduğu çeşitli konuları içerir:

  • Kişisel verilerinizin halka açık olmayan ve sadece yetkili “ŞİRKET” çalışanları  (çalışanlarımızla yapılan Gizlilik Sözleşmesi kapsamında), aracılarımız ve yüklenicilerimiz tarafından erişilebilen güvenli çalışma ortamlarında saklanması,
  • Bu bilgilere erişmeden önce kişisel verilerini sakladığımız kullanıcılarımızın, web sitesi veya uygulama üzerinden kimliklerinin doğrulanması.
  • “ŞİRKET” kişisel verilerinizin, kaybolma, hırsızlık ve suiistimale, ayrıca yetkisiz erişim, paylaşım, değişiklik ve imhaya karşı korunması için idari, teknik ve fiziksel tedbirler dâhil olmak üzere ilgili önlemleri almaktadır.

8. Gizlilik ve Güvenlik Politikası Geçerliliği
Gizlilik ve Güvenlik Politikamız “ŞİRKET” tarafından sunulan (reklamcılık ve araştırma hizmetleri v.b. dâhil) tüm hizmetler için geçerlidir.

10. Gizlilik Soruları ve Hatırlatmalar
İnternet teknolojilerinin sürekli değişmesi ve İnternet tabanlı iş modellerinin sabit bir yapısının olmamasından dolayı, bu politika değişime açıktır. Gizlilik ve Güvenlik Politikası dâhilindeki her türlü değişiklik web sitelerimiz ve/veya uygulamalarımız üzerinden ziyaretçilerimize duyurulacaktır. Gizlilik ve Güvenlik Politikamızda yapılacak değişiklikleri takip etmek için, web sitemizi periyodik olarak ziyaret etmenizi tavsiye ve rica ederiz.
“ŞİRKET”nin Gizlilik ve Güvenlik Politikası veya bilgi işlem konusunda sorularınız veya endişeleriniz varsa, lütfen bizimle irtibat kurunuz.

12.Yasal Nedenler ve Diğerleri
Yaşadığımız ülke içindeki kanun, hukuki süreç, davalar ve/veya kamu yetkililerinden gelen talep ile “ŞİRKET”in kişisel verilerinizi açıklaması gerekebilir. 6698 Sayılı Kanununa uygun bir şekilde; Ulusal güvenlik ve diğer kanunların uygulanması veya kamu için öneme sahip diğer konularda paylaşımın gerekli veya uygun olduğuna karar verildiğinde bilgileriniz ilgili resmi makamlara açıklanabilecektir.

13.Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikasının Yürürlüğü
Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikasının Yürürlüğü 10.10.2020 tarihlidir. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir. Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası “ŞİRKET”in internet sitesinde (www.yenifidaninsaat.com.tr) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.

YENİ FİDAN İNŞAAT NAK. GID. PET. DOĞ. İŞ MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

ADRES:Yıldız Evler Mahallesi 708. Sokak No:4/4 Çankaya / ANKARA

Mersis No: 0948016948900019

Telefon No: (0 312) 440 46 27

E-Mail: info@ yenifidaninsaat.com.tr

Web: www.yenifidaninsaat.com.tr